Big Bang

nm_sag15Jousimiehen uudestakuusta lähtee tämän kalenterivuoden viimeinen kuunkierto, seuraava saadaan ensi vuonna. Astrologisesti tässä ei ole mikään vielä loppumassa, sillä emme ole edes vuoden viimeisellä neljänneksellä, jonka Aurinko määrittää alkuun Talvipäivänseisauksessa. Uusikuu syntyy keskipäivän tienoilla, ja vaiheena tätä ideoinnin ja alkupamauksen aikaa kestää tiistain aamuyölle.

Miltä jousimiehen alku tuntuu, maistuu, kuulostaa ja haisee? Intomieliseltä, reippaalta, hyvältä. Että tätä on kiva aloittaa. Huisin jännältä. Rohkeutta on pienen kylän verran, mahdollisesti uhoa samassa määrin. Ja tiedetään niin varmasti, mitä, miksi, miten, aina toisia paremmin. Maanjäristyskään ei horjuta, mutta jousimiehen ajassa ei olla periksiantamattoman jääräpäisiä, ainoastaan uskotaan lujasti siihen mikä on oikein. Koska taaksepäin ei juuri katsota, ei se häpeä ole jos mielipidettä matkan varrella korjataan. Jousimiehen Kuu on sopeutuva halutessaan.

Kuunkierron alku jousimiehessä on kovaääninen, edes symbolisella tavalla. Tässä on suuren urheilujuhlan tuntua. Paljon, enemmän, korkeammalle ovat tämän ajan sanoja. Kyse ei kuitenkaan ole prässäämisestä vaan idealistisesta halusta saavuttaa enemmän. Tämä voi löytää muotonsa jaloista päämääristä. Jousimiehen Kuu on suurpiirteinen, maailmallinen ja epäitsekäs. Ei se mielestäni pyri maalliseen mammonaan (rahaan), ennemmin ylevään viisauteen. Kosmoksen lakien mukaan hyvyys kumuloituu ja siksi jousimiehen teemoissa saatetaan käytännössä päätyä myös käteisen kahinaan. Rahan tuoksuun.

Hullua Kuuta ei edelleenkään huvita ruotia jousimiehen Kuun nurjaa puolta. Ei nyt pelotella ja varoitella, koska riski on päivän sana. Alkava kuunkierto liukuu muuttuvasta sävystä kohti johtavaa, jämäkkää ja aikaansaavaa yleisilmettä. Kun jousimiehessä synnytetään alkuun, täydenkuun täyttymys siirtyy rapuun (jos periaatteessa olisi pitänyt täyttyä vastamerkissä kaksosissa). Kaikkia syleilevästä rentoudesta päädytään ravun omannavan kaivuuseen – mitähän tästä oikeen tulee? Hullunhauskaa!

Hullu Kuu tunnustaa. Kun silmäilin tulevan syklin taitekohtia, tuli huudahdettua Voi Luoja. Oikeasti just näillä sanoillakin, huvittavaa kun hämmästykseen liittyvät merkit ovat jousimies ja kalat, uskomista ja uskontoa ilmentävät eläinradan ”hurskaat”. Pöyristyminen tuli viikon päästä perjantaina kohdattavasta kalojen kasvavasta puolestakuusta, sillä sen saamme Kuun ylittäessä Kuun alasolmua. Siinä on naulittuna kierron tiukka paikka.

nm_sag_15Onhan tämä jouskarin uusikuu vähän kuin astrologinen jouluaatto? Kaiken upeuden ja loiston keskellä on silti syytä muistaa sellainen lisämauste taivaalta, että Mars ja Uranus räjähtävät tässä jousimiehen uudessakuussa myös, napaten mukaansa piskuisen, hyljeksityn Pluton (koulukirjoista Pluto puuttuu aina vaan planeetoista!). Eli ei ole mikään papatti, tämä on Big Bang.

Aikaa kuvaavaksi runolliseksi lainaukseksi Hullu Kuu kaappaa pätkän pitkin syksyä aalloilla soinutta viisua, koska on mielettömän upeaa, kun joku käyttää laulun sanoituksessa sanaa Zenith (mehän tiedämme mikä se on?)

Ja vielä vähän ylemmäs
Kun me tähdätään tähtiin (tähdätään tähtiin)
Nyt tää fiilis menee ylös
Suoraan zeniittiin
Nosta vielä vähän ylemmäs
Pilviin vaaleenpunasiin (ylös pilviin)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s