Ajatuksen tasolla

cresc_aq15muse

Jos edellisessä kuunkierrossa sirppikuun kohdalla kauriissa tuntui merkki haastavalta, on Hullu Kuu hieman pallo hukassa tälläkin kertaa vesimiehen sirpissä. Jousimiehen pyrähtävästä alusta lähdettiin odotukset korkealla, ja Hullu Kuu epäilee saadaanko heti yllättyä vesimiehen sirppikuussa. Idealismia vesimiehessäkin on, joten olkoon tämä se, mitä edelleen sirppikuunvaiheessa kannetaan menneestä mukana.

Ilmamerkkinä vesimies on ajatteleva, ja sen voisi koettaa suunnata harkintaan ja analyysiin. Vesimies on kiinteä merkki, se pitää edelleen valitulla tiellä, vaikka veskarissa kokeellisuutta onkin. Sirpissä pitäisi saada idea kasvamaan käytännöksi – jääkö näin vesimiehessä homma edelleen ajatuksen tasolle?

Tänään pohdin sellaista abstraktia ajatuskuviota, että voisiko syntymäkartan rakenne resonoida sen kanssa, mikä kuunvaihe tuntuu käytännössä luonnistuvan. Jokaisella meistä on kartalla kuunvaihe, mikä on tärkeä ja itselle ominainen, mutta tässä yhteydessä en tarkoita tätä. Jospa ajattelisimme ajassa kulkevia kuunvaiheita siten, että Uusi Kuu olisi oman nousuakselin kohdalla (koska tämä on symbolisesti ensimmäisen hengenvedon kohta) ja täysikuu vastaavasti laskuakselilla, kasvava puolikuu kartan pohjukassa, vähenevä puolikuu korkeimmalla kohdalla, ja ne väli-ilmansuunnat näiden keskellä. Kun omalla syntymäkartalla jossakin kartan alueella on painotusta, se saattaisi sijaintinsa kohdassa vastata hengeltään sitä kuunvaihetta, mikä ajatusrakennelman mukaan kohdalle osuu. Esimerkiksi bloggaajalla on kovin paljon painetta toisen huoneen kohdalla, ja jos sitä verrataan Kuun sykliin, osuisi tämä juuri tähän sirppiin. Että voisin olla sellainen ihminen, joka jokaisessa kierrossa sirpin kohdalla toimisi aktiivisesti, vaikka se ei olekaan se oma kuunvaihe.

Ylläoleva on pelkkää ajatusten pyörittelyä, mutta ainakin tämän blogin kohdalla siinä saattaisi olla hieman perää. Sirpistä tällä blogissa on kirjoitettu useasti, kun homma useimmiten näyttäisi leviävän siellä siemenkuun ja vähenevän puolenkuun kohdalla omaan mahdottomuuteensa.

cresc_aq15pourAjatuksen korkeista lennoista on vaikea saada maakosketusta. Kuulle sirppivaiheeseen pääsyn pitäisi olla jämäkämpää, onhan se kyseisellä hetkellä vaiheen alkaessa hyvässä kulmassa hallitsijaansa Saturnukseen. Sopii siis toivoa jäljeksi käsinkosketeltavaa ja järkevää, vaikka tuossa aluksi jouskarissa olisi kuinka innostuttu liikaa. Toisaalta vesimiehessä on erilaisuutta, eikä taida näyttää siltä, että tässä kierron alkupuolella meillä on harmainta aavistustakaan siitä mitä tuleman pitää.. tässä taitaa olla ripaus sitä hulluutta, jota hullunkuunajan blogissa on aina koetettu havaita.

ei minkään perukoilla
ties minkä vaanivan äärillä
silmä oli näkevinään
että jokin häivähti
silmää rauhoittaen pää sanoi
se tapahtui vain päässäsi

7 ajatusta artikkelista “Ajatuksen tasolla

 1. PirjA

  Vanhan kuun ihmisenä vastaa karttani kyllä tuota hahmotelmaa, 11. huone on melko täynnä… taitaa kolmas neljännes kuitenkin vaihtua balsaamiseen.

  Vastaa
  1. hullunkuunaika Kirjoittaja

   Hauska saada palautetta, että tätä on joku katsonut! Samalle Kuun näkyvyyspuoliskolle molemmat napsahtavat, se oma kartta ja tämä hassu hahmotelmani. Mites ajassa, jos olet syklejä tunnustellut, voisitko olla eniten omimmillasi, vahvimmillasi vasta jakson lopussa, ettei uudetkuut olisi sinun juttusi ollenkaan?

   Vastaa
   1. PirjA

    Pitää paikkansa, olen mieluusti sivustakatsojana melko pitkään tilanteissa, enkä juurikaan ensimmäisenä aloittamassa. Loppupuolella on jo tarpeeksi kokemusta, että voi avata suunsa tai tehdä jotain asioiden hyväksi. Joskus menee tilaisuus ohi, kun odottelee liian pitkään…

   2. hullunkuunaika Kirjoittaja

    Varmaan totta – tuumitaan ja harkitaan, mutta yhtäkkiä nopeat on syöneet hitaat. Viisaudesta löytyy ymmärrys, että joskus täytyy toimia toisin.

 2. Pallaskissa

  Hei hui hurjaa, minullahan se olisi sitten kasvava puolikuu, itsereflektion eli sisään katsomisen hetki, kipua ja muutosta.Kuulostaa tutulta.

  Vastaa
  1. hullunkuunaika Kirjoittaja

   Pääsetkin het’kohta testaamaan kun Kuun kulkiessa kalojen merkin loppupuolta, saadaan se puolikuun vaihe alkuun. Tämä on mielestäni se kaikkein aktiivisin kuunvaihe, jollei sitten ole uudenkuun syntymä. Mitä mieltä te muut olette Kuun aktiivisuudesta, milloin se on vahvimmillaan? Onko täydenkuun puolestapuhujia? Vai seuraako sittenkin ennemmin fyysisiä lakeja eli silloin kun Kuu on Maata lähinnä kiertoradallaan, vaihtelevasti eri kuunvaiheissa?

   Vastaa
   1. Pallaskissa

    Itselleni on ollut pitkään selvää, että minuun Kuu vaikuttaa fyysisellä tasolla eniten kun se on uudenkuun vaiheessa. Täysikuulla nukun kuin tukki, mutta uudenkuun aikaan olen levoton, ylikierroksilla ja energinen. Ja jostain syystä Kuu Vesimiehessä (MC:llä) tuo minulle erityisen paljon ja värikkäitä unia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s