Ymmärryksen Musta Kuu

bm_saggo15

Hauskassa, joviaalissa jousimiehessä pitäisi ensi yönä viettää kuunkierrosta keräävää Mustan Kuun yötä. Ensin ajatus nauratti, jouskari voi olla poukkoileva pääkkö mikä kaihtaa syvyyttä. Toki vain kehnoimmillaan, sillä tämä Jupiterin merkki pitäisi ymmärtää viisauden ja pohditun näkökulman merkiksi. Syntyjen syvien tuuminnalle annetaan nyt aikaa, sillä pääkaupunkimme tasolta katsottuna Mustan Kuun yö alkaa het’kohta iltapäivän kolmen jälkeen ja päättyy Auringon nousuun perjantaina noin puoli kymmeneltä. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä pidempään mustuutta saadaan. Ja onkos se pohjoisen kaamos yksi pitkä Mustan Kuun aikakausi kun Aurinko ei siellä nouse ennen kuin tammikuussa hetkeksi.

Jousimiehen Kuu suuntaa aina katseensa kaukaisuuteen, horisonttiin. Pidän tätä tulevaan katsomisen symbolina. Jousimies on tunnettu kyvystään nousta vaikeuksista. Pölyt sipaistaan harteilta ja homma jatkuu, myönteinen asenne kun on moodina. Vastamerkkinsä kaksosen lailla tämä merkkipari taitaa olla eläinradalla se, joka jättää harmit taakseen ja siirtyy hanakasti eteenpäin. Kun nyt tätä kirjoitan, en voi olla ajattelematta, sisältyykö tähän moraalista närkästystä. Vaikeuksien kun ei pitäisi olla helppoja. Niissä pitäisi rypeä jatkuvasti. Itseään täytyisi kaiken aikaa ruoskia kohtaamalla samat ongelmat uudestaan ja uudestaan. Kun ollaan täällä murheellisten laulujen maassa.

Jos jousimiehen Musta Kuu tarjoaakin sillä lailla poikkeuksellisen hetken kuunkierrossa, että kerrankin ymmärtäisimme ja näkisimme helposti, mitä opimme kuluneesta kierrosta. Eikä edes kantapään kautta vaan mieluusti ja innokkaasti opittuja juttuja. Näkisimme asiat, joissa onnistuttiin, sen ikuisen virheiden ruotimisen sijaan.

Kun Kuu alkaa uuden rundin jousimiehestä, todella kiihkeissä taivaan tunnelmissa, takuulla laukataan alkuun hopulla, hätäillen, pilkut rytäkässä sivuun varisten. Hullu Kuu näkee tässä mahdollisuuden, että kun tiedetään mikä onnistui viimeksi, otetaan se pohjalle suuntaviivaksi.

Ja kun jostakin täytyy päästää irti, ymmärretään miksi, ja huomataan kuinka luontevasti se käy.

Allaolevan runon Hullu Kuu näkee vastaavan tätä yritystään katsoa kulunutta kuunkiertoa

Kun mieliala joskus laskee
kyllä jossakin aurinko nousee
ja kärpät piehtaroivat pihalla
villit kärpät hyppivät korkeiden aaltojen yli
aidat liian korkeita kysymyksiä siitä
mitä tänään olisi viisainta tehdä
ei niitä soisi olevan kun
emme pääse edes puoleen väliin
rojahdamme maahan käsivarret mustelmilla ja
kärpät hyppivät yli naama naurussa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s