Täydenkuuntanssi

Täydenkuun aika tulee tiistaina aamulla vähän yhdeksän jälkeen, ja varmaan tätä edeltävä yö on jo Kuun kuumotusta. Osoittelevasti Kuu täyttyy taivaankannen energisimmässä kohdassa, sen paljonpuhutun ristin ytimessä (kyse on planeetoista, ei kirkollisista asioista, vaikka Pääsiäisen piinaviikkoa vietämmekin). Kuunvaiheena täydenkuunaika kestää ensi lauantain aamupäivään saakka, ja sen kuluessa ristirakennelman purkauskohdassa oleva Pluto pysähtyy. Kyseessä on siis hyvin intensiivinen kuutamo.

Vaa’an täysikuu on juuri sitä mitä me kuutamolta odotamme. Huomiota puolin ja toisin, esilläoloa ja esiintymistä, valmiuksien esittelyä, kohtaamista ja palautetta. Aika on isoa ja yllättävää, kun Kuu täyttyy samalla linjalla ajassa vaikuttavan Jupiterin ja Uranuksen kanssa. Tässä ei voi mitenkään välttyä vastavuoroisuudelta, eikä selkeästi ole tarkoitustaan väistää toista, vaan kohdata. Oinaan kierrossa on rehellisyyden ja aitouden sävy, ja on tarkoituksenmukaista ulottaa se kulminaatiopisteeseenkin. Ei feikata, vaan todella kohdataan.

Vaa’an Kuu on peilien peili, mutta kaikkea koettua ja havaittua tulkitsemme oman itsen kautta. Odotukset maalaavat tuntemuksia. Tunnistamme ehkä itsessämme halun mennä vastaan, mutta tämä ei saisi kaikesta intensiivisyydestä huolimatta olla liiallista. Vastavuoroisuudessa on tarkoitus saada itsellekin, ei vain kiemurtaa sellaiseksi minkä olettaa toisen tahtovan.

Ei kannata lietsoa itseään odotuksiin vaikeasta ajasta. On lopulta vain energiaa, vaikkakin nyt harvinaisen vahvaa, ja kun ajan vaateeseen vastaa taiten, on tässä mahdollisuus saavuttaa paljon. Taivaalla on paljon annettavana, ja siksi on luontevaa ottaa voimat käyttöön. Kohtaamisessa on rytinää, mikä yllättää valmistautumattoman. Se voi olla intohimoa, hullaantumista, jopa manipulointia. Aika leiskuu vahvimmin Jupiterin ja Uranuksen vastakkaisuutta, ja siitä saamme kummallista ristiriitaa, sillä samalla kun on tahto toisen luo, on vapautumisen teema ollut olemassa jo pitkään. Kuunnelkaa itseänne ja katselkaa peileihin, mitä tämä voisi käytännössä olla. Ehkä se toinen, jonka kohtaamme, ei ollut sitä mitä odotimme. Tämän Kuun aika voi olla opettavainen, itsestä ja toisista.

Yhteinen elämä, kahden vaaka;
noin vain sinä painat kuppisi alas
ja minulla on äkkiä
tämä korkean paikan kammo.

3 ajatusta artikkelista “Täydenkuuntanssi

 1. PirjA

  Täysikuu tärähtää solmuakselille, jossa kuu on yläsolmun 24 vaakaa lähistössä. Oma kuuni on täydenkuun kartan AClla, asteen orbi ja tk-kartan IC on Uranukseni kohdalla. Pluto ei ihan ole ehtinyt oppositioon Cerekselleni. Marsin paluu on lauantaina, tämä Cereksen kanssa.
  Täysikuu ilmeisimmin näyttää työasioita, siellä on eräänlaista vääntöä menossa ja olen itse vähän niin kuin keskiössä tuossa asiassa.

  Vastaa
  1. hullunkuunaika Kirjoittaja

   Tärkeä paikka voi sitten olla. Ihan kuin sinulla olisi se edellinen vaihe jäänyt päälle ”kuu solmussa”. Rohkeutta ja suoraselkäisyyttä sinulle, toivottavasti ei mene vaikeaksi, kun työyhteisö taitaa vielä olla uusi, jos olen oikein ymmärtänyt.

   Vastaa
   1. PirjA

    No eihän se Pluto oppositioon Cerekselle tule, vaan kolmioon, on tässä menneet aspektit sekaisin, kun tuota solmulinjaa olen tuijotellut.
    Työyhteisö ei ihan uusi ole, seitsemän vuotta sitten olin viimeksi tämän organisaation kanssa tekemisissä työrintamalla. Tunnen heidän tyylinsä ja muutokset ovat kovin hitaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s