On se super

fm_supertau16

Odotettu, hehkutettu isoimman täydenkuun hetki koittaa muutamia minuutteja sen jälkeen kun Aurinko on vaipunut taivaanrantaan, eli iltapäivästä hiukan ennen neljää ja härän merkissä. Super kuutamon tekniikka on varmasti astroharrastajille tuttua: Kuun etäisyys Maasta vaihtelee kiertoradalla, joskus se on kaukana ja siksi näyttää pienemmältä, ja kuten nyt, sattuu olla juuri täydenkuun ja näkyvimpään aikaansa lähimmässä pisteessä Maahan nähden ja siksi näyttäytyy isona. Ihan samalla lailla Kuu kiertää koko ajan, ja osuu samalla tavoin kauas ja lähelle, ja sen vetovoima Maahan nähden samassa suhteessa vaihtelee. Täysikuu ei teknisesti ottaen ole sen vetovoimaisempi, se vaan heijastaa enemmän Auringon säteitä. Kuu on ihan sama Kuu muulloinkin tässä samanlaisessa hetkessään kun on Maata lähimpänä. Psykologisessa merkityksessään Kuu voi kuitenkin olla näin Superkuuna ylivoimainen.

Astroteknisesti on lisäksi extrajännää, että täydenkuun ja härän hallitsija Venus sattuu olla tähän aikaan myös poikkeuksellisessa kulussa Maahan nähden, sen kallistuskulma on ikään kuin vinksallaan. Tämä tekijä voi lisätä arvaamattomuutta, erikoisuutta, kummallisuuttakin. Kuuhulluuden suhteen tämä on huikean herkullinen tilanne. Kuu voi olla tosi kuuhulluinen.

Täysikuu asettaa Kuun näkyville ja esille. Härkään tämä ei oikeastaan sovi erityisen hyvin. Tottakai merkki sen verran tukee Kuuta, että se viihtyy härän merkissä, sen hedelmällisessä runsaudessa. Mutta se esilläolo, paljastuminen, sellainen on härälle melko vierasta. Härkä on itsepäinen merkki, ja jos verrataan aikaisempaan oinaaseen, oinas aloittaa kaiken sanomisensa minä-sanalla, mutta härkä ei pidä meteliä itsestään, vaan tekee hiljaa sen minkä tahtoo. Väistämättä, lupaa kyselemättä, yksin, anelematta, pyytämättä, eikä ehkä edes palautetta kaivaten. Härkä on, ja se on todellakin ihan täysin riittävää. Täydenkuun luonne on erilainen, se on suosion ja huomion mittauspiste, kohta jossa keskitytään siihen mitä tehdään, miten ollaan, ja kaikkea katsotaan suhteessa toisiin. Varmaankin tämän poikkeuksellisen täydenkuun kohdalla se on jo riittävää että ollaan, asettaudutaan asemiin, ja se riittänee vuoropuheluksi. Ollaan siis saatavilla.

fmsupertau16Jos tässä nyt ihan pikkuisen epäillään, että Kuu itse ei olisi älyttömän riemuissaan tästä poikkeuksellisesta täyttymisestään, on syytä turvautua härän rakentaviin ja positiivisiin puoliin, jotta tämä juhlakausi saataisi kunnialla läpi. Millainen on hieno, paras härkä? Omanarvontuntoinen, terveellä itseään korostamattomalla tavalla. Härkä on parhaimmillaan riittävä, yllättävänkin runsas, rikas, tuottava ja hedelmällinen. Se on tasainen, luotettava, horjumaton, juureva ja pysyvä. Härkä on viipyilevä, kiirehtimätön, omatahtinen. Se on kosketuksissa, sensuelli, hyväilevä. Tässä teille teonsanoja täydenkuunaikaan. Superia!

Rakkaus syntyy
hetkestä
ja hetki sisältää
ikuisuuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s