Hullutteleva Kuu

waxhm_sg16

Kuun tulo kasvavan puolenkuun kohtaan paukahtaa voimakkaasti. Aurinko ja Kuu sattuvat olla muuttuvien merkkien kriittisellä asteella, mutta ehkä tämä sinänsä ei ole tavatonta ja enteellistä mihinkään suuntaan. Kuun sijainti jousimiehessä liittää sen kontaktiin Marsin kanssa, Marsin joka oireilee kallistuskulmansa ylittäneenä energiaansa poikkeuksellisilla tavoilla. Saturnuksen ylitys alkaa raueta, mutta Marsilta Kuu saa nyt voimansa. Koska kasvava puolikuu on muutoinkin tärkeä etappi Kuun kehittyessä kohti täyttä, näyttäytyy tämä aika usein toiminnallisesti kulminaationa, eräänlaisena kriisikohtana. Nyt tulee vastaan se, mikä tällä kasvupuolella tulee ylittää. Marsilta saamme voimaa ja rohkeutta, mutta samalla se kutsuu riskiin, mikä ei tavallisesti tulisi edes mieleen. Puolikas Kuu on tässä neitsyestä lähteneessä pimennyskierrossa voimakohta, muihin Kuun vaihdoksiin verrattuna dynaamisempi, sotahuudon kaltainen.

Aina ajan henkeen ujuttautuu ristiriitaisuutta, ja niin tapahtuu nytkin. Puolenkuun kohta heilauttaa Kuunsolmuja, ja suunnanmuutos tapahtuu tällä kerralla Kuunsolmun menoa hidastaen. Vaikka siis jousimiehen Kuu ja sen apuri Mars tahtovat ratkaisua ja mennä eteenpäin, solmupari kehottaa pohtimaan, analysoimaan ja kyseenalaistamaan, eli olemaan entistä uskollisempi neitsyen uudenkuun kriittisyydelle. Ehkä repäisevä voima tulee käyttää vahvaan ruodintaan, ei niinkään eteenpäinmenoon. Ja jos aikaa toteuttaa näin, on varmaa ettei Mars siitä tykkää. Tosin tämä kierto ei ole millään lailla Marsin oma kierto, planeetta ei ole missään muussa Kuun siirtymäkohdassa samalla tavoin voimakas kuin nyt. Ajassa tuntuisi olevan epävarmuutta, epäröintiä suunnan ja toteutuksen tapojen suhteen. Ilman Kuunsolmulinjan suunnanvaihdosta Marsin viesti olisi selkeä, puskekaa eteenpäin, mutta nyt joudumme pohtimaan tarkemmin.

waxhm_sag16Jousimiehen puolikuu tarjoaa ajan tunnelmaan rohkeutta, tarvetta muodostaa näkemys, tietää, tai olla uskollinen omalle elämäntavalle. Ehkä löytyy julistamisen tarvettakin. Varmaa on, että jousimiehen Kuuta hallitsevan Jupiterin tämänhetkinen aktiivisuus näkyy Kuun tunnelmissa: vain muutamaa minuuttia aikaisemmin Jupiter on siirtynyt eläinradalla uuteen merkkiin, vaakaan. Ilmassa on freesin uuden alun tuntua, ehkä jonkinlaista helpotusta, jopa kepeyttä. Kepeys voi kuitenkin olla pettävää, koska kuitenkin ollaan pimennysjaksossa ja menossa kohti Kuunpimennystä.

Kuuhulluuskerroin pärähtää ilmanmuuta, koska Kuun siirtymän hetkeen sisältyy erityisiä tekijöitä, se asteen kriittisyys, kanssakulkevan Marsin poukkoilu ja hallitsevan Jupiterin huomio. Jousimiehen Kuun ajan hulluus on pääkköä, suinpäistä ja seurauksista välittämätöntä. Tietty positiivinen vire tässä kuitenkin on, tämä on hauskaa hulluilua, intomielistä, naurettavan kreisiä. Mitä enemmän hulluutta, sen hauskempaa. Vedetään kunnolla ööveriksi. Tunnustellaan aikaa, hillitseekö Kuun kaukainen asema kiertoradallaan yhtään, sillä onneksi Kuu oli juuri aikaisemmin viikolla siellä kauimmaisessa pisteessään eikä siksi vetovoima ole kaikkein kiihkeintä.

Kun jalka pettää hetkeksi
etkä tiedä suistuuko ryteikköön
vai rähmälleen kallioon,
se on se hetki kun silmissä vilisee

Yksi ajatus artikkelista “Hullutteleva Kuu

  1. Minna

    Kiitos kirjoituksesta, osuu niin nappiin fiiliksiin tuo 😛 Aika Marsmaista meininkiä ja tosiaan joutuu hillitsemään aikalailla itseään… sairastelun keskelläkin pakkaa kierrokset nousemaan… 😲😩😄 Hyvää viikonloppua ☺

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s