Tosiasioiden jakoa

diss_cap16

Kuunvaihe muuttuessaan pakottaa Kuun ilmentymisen aina uudenlaiseksi, mutta silti vaiheet seuraavat toisiaan jatkumona, edellisestä kasvaen. Kuun sykleissä on oma logiikkansa jokaisessa kierrossa, vaikka näitä saattaa olla toisinaan hieman vaikeata tunnistaa ajassa ja itsessään. Jousimiehen dynaamisesta ja innokkaasta täydenkuunajasta siirrytään kauriin leimaamaan siemenkuunvaiheeseen myöhään illalla, Helsingissä noin puolisen tuntia auringonlaskun jälkeen. Ja sehän tulee myöhään näin valoisina öinä.

Jos jouskarissa sorruimme yltiöpäisyyteen ja ylenpalttisuuteen, kauriin Kuu on meille korjausliikkeen mahdollisuus. Siemenkuun aika kauriissa on vakavoittava, järkevä ja vastuullinen. Enää ei hulluilla vaan tehdään se mitä täytyy. Jousimiehen täydessäkuussa näkökulma saattoi olla jo kaukana itsestä ja henkilökohtaisesta, ja siemenkuun jakamisen ja antamisen vaiheessa kauriissa ajatellaan vielä tiukemmin yhteisen hyvän puolesta.

diss_cap_16Siemenkuu kauriissa näkee paljon vaivaa sen eteen, että levittämisen työ tulee tehtyä. Voihan tämä olla ajassa oleva ilmiö siten, että asiat eivät ota sujuakseen aivan helposti ja vasemmalla kädellä, vaan kaiken tekemiseen tarvitaan todella ponnistusta. Tällainen tulkinta siksi, että Kuu on kauriissa jokseenkin haastavassa ilmapiirissä. Mutta sitten toisaalta, kauriissa on samaa huolehtimista asioiden tilasta kuin Kuulle ominaisessa ravun merkissä, ettei tämä tavallaan ole lainkaan vierasta. Huolehtiminen on tosin työlästä, eikä se aina tunnu niin kivalta, ja voi pelottaakin kun iso vastuu seuraa asioihin tarttuessa. Saadaan myös tunnustella, miten Kuun läheisyys Pluton kanssa ilmenee antamisen ja jakamisen ajassa. Parhaimmillaan tämä luo kaivattua kiihkeyttä, jota siemenkuussa pitäisi kategorisesti ollakin. Pluton tummat teemat ovat hallitsemattomina vaikeita, onneksi kauriin Kuu ei vähästä hätkähdä. Ulkoplaneetta voisi viitata isojen asioiden nivoutumista näihin päiviin; juuri tätä kirjoittaessa saimme uutisia Talvivaaran kaivoksen alasajosta. Muuttuuko maailma sittenkin?

Kauriin siemenkuu pyrkii tekemään jo nyt niin valmista, että sunnuntaihin asti osanamme on iso urakka. Että voimme vaan toivoa, ettei mitään järkyttävän älytöntä tullut tehtyä jousimiehen täydessäkuussa, että kaikki on vielä korjattavissa, ja saatu taakka on edes jotenkin hallittavissa. Jos isous ja vauhti kaatuu nyt päälle, voi kuuhulluus iskeä siemenkuussakin ja kauriissa, vaikkei se todennäköisintä olekaan. Ja jos hulluutta ilmenee, kyllähän me siitä jouskarin täyttäkuuta syytämme. Ei se kauriin vika ole, sehän vain tekee parhaansa saadakseen asiat rullaamaan. Korjatakseen ja paikatakseen sen mitä pitää.

Kauriin siemenkuussa jakaminen on yksinäistä puuhaa. Sekin voi riepoa hulluuteen asti.

Alan ymmärtää ettei minua ole tarkoitettu
pensaita korkeammalle.
Ei puuksi asti.
Liian vahvaa tekoa olen puuksi,
käyttäytymään puuna, latvana,
runkonakaan -.
Minulle sopii olla pensas,
tai marjapehko.
Marjoja ei tarvitse kurkotella.
Niitä löytää, jos kyykistyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s