Silmäänpistävä

fm_sag16

Jousimiehen täysikuu on kuin uusi alku. Kuuna täyttyminen ei ole voimakas, Kuu on kaukana, eikä siksi näyttäydy painostavan vaativana, taivaan täyttävänä. Symbolinen painoarvo kuutamolla on sitäkin vahvempi, sillä täydenkuunaika osuu samaan ajankohtaan kuin Marsin kiertoradan lähin kohta meihin Maassa. Siis mitä. Mars on nyt kaikkein lähimpänä ja tällainen asetelma tulee silloin kun se on astrologisesti eläinradalle laskettuna vastakkaisuuteen Auringon kanssa. Ja täydenkuun kohta on ihan samalla lailla vastakkaisuus Auringolle. Ne ovat molemmat siellä.

Jousimiehen täydenkuun yleisiä määreitä ovat näkyvyys, innokkuus ja tarve olla kanssakäymisessä toisten kanssa, seurallisesti tai sitten toisille jotakin agendaa julistaen. Alitajuntaan ja sisäisyyteen yhdistetyn Kuun ollessa isoimmillaan, täydessäkuussa, voidaan kait olettaa Kuun painiskelevan piiloutumisen ja näkymisen dilemmojen kanssa. Jousimiehessä näkyvyys on isompaa, päällimmäistä, olisiko ihan julkeata. Ja Kuu, parca, on ison haasteen edessä tullakseen huomatuksi, reilusti esille, rohkeasti keskelle. Eli astrologis-teemallisesti tämä ei ole Kuun mukavuusaluetta, mutta nämäkin kohdat toki aina käydään läpi, eihän näitä väistää voi. Voidaan vain tiedostaa, että näkyä pitäisi.

Ja tässä täydessäkuussa, tarkimmillaan sunnuntaina heti vuorokauden vaihtumisen jälkeen, dynamiikka ja voima iskevät Marsin takia vahvemmin, powerilla. Mars tuo ajan henkeen mukaan rohkeutta, halua mennä eteenpäin, aloittaa alusta. Tämä kiertohan Kuulla alkoi härästä, mikä ei tyypiteltynä ole vikkelin mahdollinen aloituksen paikka. Jos haluaa revanssin, sellainen on tarjolla.

fm_sag_16Vaikeimmillaan Marsin sotaisuus ja aggressiivisuus iskevät täydenkuun toisen kohtaamisen liiallisuuksiin. Jousimiehessä sama ongelma on aina olemassa. Tunnelmassa on riskialtista hyökkäävyyttä. Mutta loppujen lopuksi tämä kaikki on tunnelmaa tai yleisteemaa tai energiaa, miten ilmiötä haluaakin kutsua. Marsin prinsiippi on aloittaa, vallata, toimia. Miten nämä voisivat olla huonoja tai ikäviä asioita? Räiskyvyys ei kaikkia miellytä, mutta varmalla näkyvyydellä saadaan paljon aikaan. Siksi kannattaa asennoitua niin, että piiloon ei voi jäädä, ei ole tarkoitus kätkeä, vaan nyt pitää näkyä, näyttää, esitellä, esittää ja tärkeimpänä kaikista, kohdata toinen avoimesti ja rohkeasti. Tällä ei ole mitään rajoja – ja se on aika vaarallista. Mutta toimivaa.

Pienen kylän meren ranta nuotiolla
kyykkysillään suut putelilla makkara noessa
(hevoset tapettu vastamäkeen)
muutamasta märästä puusta koostui oppositio
joka sihisten tunki tummaa savua
ajatukset hameen varjossa pitämässä seuraa
kenelle
siitä en saanut otetta.
Hivenen löysäilin suoraa linjakkuuttani
parilla vinetillä ja olin silmäänpistävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s