Päättömänä hevosena

bals_sag16Aivan kauhea otsikointi! Vanhan Kuun aika tavoitetaan jousimiehessä Loppiaispäivänä noin varttia vaille kymmeneltä aamupäivällä. Rundille lähdettiin kiitolaukkaa jousimiehestä, ja niukinnaukin merkin nolla-asteella saadaan tehdä tiliä kierroksen onnistumisesta. Eikös jousimiehessä onnistu aina kaikki, kun on taivaankannen suosiollisimman planeetan oma merkki? Tai jossei, niin ei jäädä rypemään. Opitaan, viisastutaan, ja kokeillaan jotakin toista kikkaa ensi kerralla.

Jousimieheen ei vanhan Kuun tematiikka istu, jos yleistetään. Jousimies ei ole harras hiljentyjä, ei kierrosten alaslaskija. Balsamisen lohtukuun jousimies hirnahtaa hui-hai, se ei retriittiä kaipaa. Jousimiehessä on ihan toisenlaisia etuja kierroksen päätteeksi. Ei masennu takapakeista. Uskaltaa tutkia ja haluaa kyseenalaistaa. Jousimies on totuuden asialla, tätä torvensoittoa on tarjolla itsensä ja toimiensa tarkastelijoille. Jousimies muodostaa laajan kokonaiskuvan, pikkujutut tietysti sivuutetaan, ja näin on mahdollisuus nähdä hyvin missä mennään, mikä oli katsotun ajan saavutus ja saalis. Ja yhtälailla voidaan pöhköillä, vauhkoilla, jopa rillutella Kuun syklin loppu niin ettei mitään jää käteen. Onnenkauppaa.

Vanhankuun ajan alku ei taivaan kokonaiskuvassa vaikuta erityisen helpolta. Kauriissa kulkeva Aurinko on tässä kuunkierron loppuvaiheessa vääntönsä tuoksinassa, edelleen Pluton ylityksessä merkin puolivälissä. Tämä voi antaa loistavat eväät syvällisyyteen, antaa kykyä päättää sykli, auttaa eliminoimaan sen mikä ei toiminut. Tai yleissävy voi heittää syövereihin, pimeäksi, estää näkemästä minkäänlaista valoa missään.

bals_sg16Hullun Kuun korvissa ainakin kuuluu sellainen järjetön kapse, että täällä saatetaan heittäytyä kapinoimaan, summittaisesti vaikka kaikkea vastaan. Energiaa on nyt ihan liikaa. Koetetaan me kaikki kallistaa ajan henki ennemmin jousimiehen myönteiseen kirmaukseen, vaikka sitten menisi jotakin ohi, kuin sinne tuhoavalle puolelle. Selviydytään. Saadaan uusi mahdollisuus.

Myönnyn maailmaan
sellaisena kuin se on –
ja yhtäkkiä
avautuu myös ovi kun
nojaan siihen selkäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s