Häikäistys

fm_gem2_15Kaksosen täysikuu on ilmeikäs, hauska ja veikeä kuin Sara Maria Forsberg. Skorpionista alkunsa saanut kierto loikkaa, jos ei ihan kvanttihyppyä niin oletusarvon yli; Kuu ei täytykään vastamerkissä härässä vaan aika on siirtänyt täydenkuunhetken vinksalleen viereisen kaksosen alkuun. Hetki koittaa kolme varttia torstain puolella, ihan yöllä, jolloin Kuu on miltei ainoa taivaallinen tekijä horisontin yllä.

Skorpionin alkuun peilaten täydenkuun ajassa on eriparisuutta. Kaksosen ajassa ei ole peittelyä, joten sen huomaa itsessään ja ilmassa, jos merkkikierto ei anna sellaista täyttymystä kuin odotamme. Syvällisistä, intensiivisistä lähtökohdista pitäisi huipentua hymyssä suin, kepeästi, arvottamista vailla. Täydellisen ja kokonaisen transformaation tulisi kukkia perhosenkeveydessä, vaihtuvuudessa. Kuinka pitää tiukasti kiinni alkuideasta tässä monimuotoisuuden ajassa. Ihan tässä tuntuu kuin pitäisi hylätä lähtökohtansa, heittää lapsi pesuveden mukana.

Kaksosmaisuudessa kiehtoo sen kaksittaisuus, samanaikaisuus, suvereeni kahtiajako. Kaksosta käynnissä pitävä voima on älyllinen mielenkiinto. Jos ei kiinnostus herää, juttu (tai ihminen) on niin passé ja se ohitetaan noteeraamatta, siirrytään kevyesti eteenpäin tai ainakin toiseen suuntaan. Tämä tyyli tuntuu toisista usein loukkaavalta, mutta takertumattomuudesta voisi muutaman päivän ajan oppiakin. Ei ole pakko jos ei haluu, joskin itseltään voi kysyä, olisiko joskus syytä koettaa motivoitua.

Kuten jo viime vuonna yritin todistella tähän vastaavaan kaksosen täydenkuun aikaan, kaksosen Kuulla ei ole mitään ongelmaa esilläolon ja näkyvyyden kanssa. Tosin kaksonen ei Hullun Kuun mielestä ole täysin luonteva merkki Kuulle, vaihtuvuudessaan ja muuntuvaisuudessaan kyllä, mutta ei tässä avoimuudessa. Pääsette kenties ajatuksesta kiinni miettimällä Kuun oman merkin, ravun, eroavaisuutta viereisestä kaksosen merkistä. Vierekkäiset merkithän ovat astrologisen perusajatuksen mukaan niitä, jotka eivät juuri jaa keskenään tuttuja ja samankaltaisia asioita.

fm_gem15Onko kaksosen täydessäkuussa lopulta sitä hulluutta, mitä tässä blogissa on metsästetty kissojen ja koirien kanssa? (Edellisessä oinaan hullunkuunvaiheessa ihan varmasti oli!) Pitäisikö taas todeta savolaisen kaksittaisesti suattaap ollakkii tai suattaap olla olematiki, kielillä kuten kaksonen osaa. Kaksonen on hulluttelevalla tavalla hauska. Se ei pelkää asettua alttiiksi. Kaksosessa on yllättävyyttä, odottamattomuutta, ainakin enemmän kuin varovaisuutta ja tasaisuutta. Valoisaa ja pirteää aikaa tänne vaan, vaikka ei vastaisikaan sitä mitä skorpionin uudessakuussa alettiin luoda. Jos ajan salaisuus on siinä, että kaksosissa on molemmat mahdollisia?

Kesän mentyä
puu muuttuu: ei voi kasvaa
täytyy häikäistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s