Aseiden valintaa

hmaq15maturityKuu kasvaa puolikkaaksi, peruskuuksi, symbolinsa kaltaiseksi, ja säntillisesti nyt vesimiehessä kun kierto alkoi neliömerkki sitten skorpionista. Puolenkuunvaiheen alku on oikeasti vasta huomenna aamulla, mutta ennakoin sen tunnelmia jo. Alamme lähestyä taas vetovoimaltaan tuhdimman Kuun aikaa, mutta se on vasta kerääntymässä, ja (ikävä kyllä?) pääsee valloilleen hullunkuun aikaan. Tiukan otteen ja magnetismin vahvistumisen ajatukset ovat vastakkaisia vesimiehen perusolemukselle etäisyyden ottamiselle. Kuinka onnistuu meiltä väljyys, kylmäpäisyys, tarkkailu ja harkinta? Wo-hoo!

Kuu asettuu kasvussaan siihen puolikkaaseen, missä se on isompi ja näkyvämpi, enemmän siis täydenkuun puolelle. Tämä siirtymä lisää paineita valita. Pitäisi saada jälkeä jo, mutta valitettavasti aika vähän sotii kynnyksen ylittämistä vastaan. Tämä puolikuu taas kääntää Kuunsolmujen liikkeen nurinpäin – no sehän tavallaan sopii vesimieheen – eli edelleen saisi tuumata linjaa eikä oikeastaan pitäisikään muuta kuin pohtia syitä, seurauksia, merkityksiä valinnoille (kunnes Kuu alasolmun ylityksellä kääntää solmut perääntymään lauantaina noin neljältä).

Tämäntyyppisessä ajassa saatetaan levittäytyä liian kauaksi. Koetetaan esimerkiksi tavoittaa isoja yhteisöjä tai verkostoitua anonyymisti, kun kuunvaiheen täsmällisempi tarkoitus olisi pitäytyä lähempänä olevissa asioissa, kenties jopa vain itsessä. Omien fiilisten tunnustelu vesimiehessä sivuutetaan, mikä voi myöhemmin kostautua, jos ei olla itseltä kysytty mistä tykkään, miten haluan tämän tehdä, mitä tämä minulle itselleni meinaa eikä niinkään kaikille muille ikäisilleni tai maani asukkaille tai ihmiskunnalle. Vesimies siis vetää meitä ajattelemaan ryhmittymiä, puolueita ja klikkejä, yhteistä aatetta. Ja valintoja tehdään sillä periaatteella että samanmieliset leikkivät yhdessä, tasavertaisina, mutta aika harva meistä käytännössä on niin suuri ja jalo ja humaani, että suvaitsee toisenmielisyyttä. Viimepäivinä nähty ja koettu.

hmaq15partofproblemPuolenkuun aika kasvupuolella on mahdollisesti kaikkein aktiivisinta kuunaikaa. Uudessakuussa saatetaan haluta kovasti eteenpäin, mutta puolessakuussa tapahtuu se ratkaiseva edistysaskel. Koska kasvu on aina kipua, sisältyy saumakohtaan haaste. Ongelmia ja pulmia. Joskus jopa paskamaisia nakkeja. Sellaisia kimurantteja ratkaisua vailla olevia asioita, joita elämässä aina on. Aina ja poikkeuksetta kaikista tämä persiille potkiminen ei tunnu pahalta eikä ikävältä. Toiset meistä nimenomaan tarvitsevat ärsykettä, globaalia tönäisyä, että mitään jälkeä syntyisi. Ja kun kierto on nyt lähtöisin skorpionista, sehän on niin selvää, että ongelmat lepäävät syvällä, ovat pulmallisia, edellyttävät selviytymiskeinoja. Skorpionin henki on iskostunut meihin ihan koko tämän kuunkierron ajaksi, ja voi voi sitä parkaa joka sen hetkeksi unohtaa. Monitoimiveitset esiin (tiesittekö että niitä on valmistettu Sveitsin armeijalle jo vuodesta 1891) ja eliminoimaan ongelmia!

Nyt on nyt ja kohta on ylihuomen.
Aika loikkii ja potkii persuksiin.
En muistele vaan yritän olla
yön veroinen, tarttua kynsin ja meisselein
sen viittaan, pysyä kyydissä pari hetkeä
ennen kuin se varistaa taikapölyn pois,
meidät kaikki. – Miksi sanon kaikki?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s