Kapeata polkua

cresc_capr15Tuntuupa äärimmäisen pahalta olla ajan hengen suhteen näin surullisen oikeassa, kuin näytin olleen kun Uusi Kuu syntyi skorpionissa, kysellessäni mielipidettänne tarkoitus pyhittää keinot -ilmiöstä ajassa, mainitessani jopa sen terrorismin tässä yhteydessä. Jos tapahtumat maailmalla nyt vastasivatkin ajan energiaa, voidaan täällä edelleen yksilötasolla tiedostaa tekojamme ja valita toisin.

Nyt Kuu siirtyy iltapäivän päätteeksi sirppikuunaikaan kauriissa. Kauris on ns. väärä merkki kasvukuun puolelle, ja asetelma vaatii sen vuoksi tavallista enemmän. Sirppikuussa hamutaan yhä menneestä, ja kauris tekee sen todennäköisesti turhankin täsmällisesti, varovaisesti, eteenpäinmenon ajatuksen kärsiessä. Sirpissä hahmotetaan alkuideaa konkreettiseen muotoon, ja konkretian kauris hallitsee, todella tavoitteellisesti. Kauriissa ollaan liian tosissaan, vakavana, eikä ajan tunnelma suo tilaa väljyydelle. Siinä kauris jatkaa saumattomasti skorpionista alkanutta kiertoa, että se sitoutuu päämäärään. Ehdottomuus on yhä kanssamme, ja aika usein se kaventaa valinnanmahdollisuuksia. Parhaimmillaan toki varmistaa tulosta halutussa suunnassa.

Kauriin parasta antia sirppikuunajassa on saattaa rakenteita valmiiksi, käytännön muotoihin, ryhtyä toimeen vaatimattomasti ja työtä pelkäämättä. Kauris keskittyy hyödylliseen, mikä on arvokasta. Rajattu tarkoituksenmukaisuus tässä vaiheessa tuntuu silti Hullusta Kuusta nurinkuriselta, kun kasvulle pitäisi antaa hedelmällinen maasto rehottaa. Reunaehdot näyttäisivät aika tiukoilta. Asenne saattaa lipsahtaa uhrautuvuudeksi jos ei pidä varaansa. Kun kauriissa niin varotaan ja varmistellaan, tiedostetaan muutama seikka. Kauriissa kasvu ei kohise siihen malliin kuin Kuun kierron kasvupuolella pitäisi. Tästä voi seurata pettymys jos odottaa liikaa. Kauriin tunnelmissa saatetaan myös vaatia arvostusta, minkä aika ei oikeasti vielä näin alussa ole. Vaikka kauris on johtava merkki, sen teemoissa ovat epäilys, epävarmuus ja pelot, eivätkä ne ole kannustavia. Tässä ajassa pelko on todellakin tullut käsinkosketeltavasti oloon. Ainekset varsinaiseen mielensäpahoittamisen sirppiin ovat kasassa.

cresc2_capr15Ja hulluus on ihan poissuljettu mahdollisuus tässä sirpissä. Tosin Hullu Kuukin sortuu nyt epävarmuuteen päästäessään mieleen kummallisen ajatuksen, olisiko kauriissa kuitenkin vähän hulluutta. Se kauriin symbolin kalanpyrstö aina vaan nostattaa kulmakarvat epäilykseen, kysymään onko merkissä sittenkin enemmän ja toisenlaista kuin olemme tottuneet mieltämään. Hullu Kuu päättää, että sisäinen intuitio saattaa sittenkin johdattaa rajoja etäämmälle.

Kuunsirpin sinisen terän
minä muserran kämmeneeni.
Jään alla ei vesi liplaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s