Spiritual

nm_sco15Marraskuu lyttää, eikä jaksaisi, mutta uutta alkua tähänkin aikaan pitäisi rakennella. Siksi taivas tarjoaa meille nyt aloituksen skorpionissa, mikä on eläinradan tahdonvoimaisimpia merkkejä. Uuden kuunkierroksen sävy on skorpionissa tahtova, psyykkisesti vahva, totaalinen. Epäilemättä voimauttava. Härän ja skorpionin merkkipolariteetti käsittelee muun muassa materiaa ja henkeä, kummatkin merkit todellakin, uskokaa tai älkää. Skorpionin lähtökohtana on henkinen vahvuus ja mikä ettei myös vahva henkisyys. Silti voi mukana olla materiaan liittyviä teemoja yhtä hyvin, koska polaarimerkit ei koskaan täysin pääse käsittelemästä toisenkin ääripään asioita. Skorpionin merkki liitetään rikkauteen ja joskus myös pankkitoimintaan, esimerkiksi.

Uuden Kuun syntyessä skorpionissa ajan hengessä kysytään uudeksisyntymää. Aika iso juttu minun mielestäni. Hullua Kuuta pohdituttaa miksi kiinteän laadun merkki skorpioni yhdistetään suurimpaan muutokseen kaikista, transformaatioon, toiseksi muuntumiseen. Kiinteän pitäisi pääasiassa pysyttää paikallaan, juurruttaa, vakauttaa, varmistaa säilyvyys. Veden elementin merkit ovat kuitenkin kaikki uutta luovia, synnyttäviä kuten rapu ja toiseksi muuttuvia kuten kalat. Ilmeisesti skorpionin rankka prosessi liittyy tämänkaltaiseen luomiseen.

Kun uusi syntyy skorpionissa, muutos on totaalinen. Entiseen paluun mahdollisuutta ei ole. Tämän uuden alun pitäisi olla tarkkaan harkittu ja pohdittu, ei välttämättä varovaisen huolehtivalla tavalla vaan siten että voimakkaat linjat on jo valmiina. Ei tarvitse hapuilla, on päätetty mitä halutaan, ja se tehdään, otetaan. Skorpioni on strateginen merkki, tulevat siirrot on tiedossa (tärkeiden kulminaatiokohtien puolikuun vesimiehestä liu’utaan muuttuviin täydenkuun kaksosiin ja laskukuun neitsyeen). Skorpionin avainsanoja on ydin, ja kun se aloituksessakin on tiedostettu, kaikki turha voidaan eliminoida pois. Ja nämä prosessit ovat aina ihan älyttömän rankkoja. Vaikka skorpionissa on rikkautta, sekin riittää että tehdään välttämätön. Myöhemmin jouskarissa päästään sitten liioittelemaan ja irrottelemaan. Tämä on aika vähäeleistä ja näkyvällä tasollaan niukkaa (vrt vastamerkin härän stoalaisuus), syvyyksiä en lakkaa milloinkaan hehkuttamasta. Ja tässä taidetaan kurkata sinne ytimeen: intohimo ja hekuma ovat skorpionia. Ehdottomuus, omistautuminen (vrt. omistaminen härässä). Skorpionin uusi Kuu on heidän, joilla henkistä kanttia riittää.

Haluaisin pohtia lukijoiden kanssa, skorpioniin liittyen, merkin tahdonvoimaisuutta. Monia ikävänä pidettyjä asioita yhdistetään skorpioniin, kuten tässä yhteydessä pakottaminen ja manipulointi. Miten te koette sanonnan tarkoitus pyhittää keinot? Onko se skorpionissa(kaan) sallittua? Tottakai on hyvällä koetettava saada aikaan, mutta monesti ihminen näyttää ottavan rajut keinot käyttöön silloin kun tahto on vahva mutta menetelmät eivät tuota tulosta. Esimerkiksi luonnonsuojeluaktivismi, äärimmillään terrorismi.

Kun vakaassa tahdossa lähdetään uusille, tuntemattomille poluille, eläkää vahvasti ja koskettakaa toista ihmistä sydämenne liekillä siten että jälki jää. Koskettakaa sielua!

Eikö syksy, eikö
kypsyminen ole
sammumistaan syvää,
kuumaa aistittua
varmuuttaan!

3 ajatusta artikkelista “Spiritual

 1. Siru

  Kyllä, tahdonvoimaa tarvitaan; eli plutonisesti pakko oli taipua isoon hammasremonttiin ja tietysti pankin kautta – iso kun on, se remontti! Otin Härkääni sarvista tietäen että tulossa on kärsimystä, transformaatiota (’uutta kalustoa’!) – ja kirjaimellisesti sitä mainitsemaasi juurruttamista 😀 (=implantti). Lopputuloksena toivottavasti purukaluston säilyvyys on taattu (ja siis liki Aurinkoani vastapäätä osui tuo Skorpparin uusikuu. Maa-elementin Au-Kuu-As -henkilönä poimin tietysti kaiken uudenkuun suoman konkretian – intohimon ym jätän sitten suosiolla muille elementeille 🙂 – nyt ei vaan jaksa muuta…

  Vastaa
  1. hullunkuunaika Kirjoittaja

   Ettei vaan olisi jokin Saturnuksen transiitti myös mukana kehissä… maan elementissä on muuten paljon luonnollista, sensuellia intohimoa, joka hykertelee läheisyydessä mutta ei tee siitä numeroa. Huolehdi vaan intohimosta omallakin kohdallasi, se on tärkeää.

   Vastaa
   1. Siru

    Tokihan Saturnus hoitaa hommansa :-s eli pian neliöi Marsini jota Neptunus on ’halaillut’ yhtymällä jo pidempään…jälkimmäiseen kuvioon olen jo tottunut mutta tuo Saturnuksen kurinpalautus hieman koettelee – kuten pitääkin.. Tuo uusikuu mielestäni iski nuijan pöytään: nyt tai ei koskaan asia hoitoon.. Kauniisti muotoiltu tuo ’sensuelli ja hykertelevä intohimo’ – heh, muistan joskus kohdanneeni 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s