Enempi parempi

fm_sag15

Jouskarin täysikuu. Kyllä nyt näkyy! Kuu täyttyy tiistaina illalla seitsemän jälkeen ja merkeittäin mennään kierrossa iloisesti pikkuisen pieleen koska kuunkierto lähti härästä – täydenkuunvaihe pitäisi saavuttaa skorpionissa, mutta mepä ollaankin hujahdettu kunnolla pitkäksi jouskariin. Tulimerkit ovat innostusta ja paloa, ja Kuun täyttyessä on upea festarijuhlan paikka. Ei sitten mikään pieni ja hillitty pienen porukan intiimi kokoontuminen, vaan kunnon ryskäjäiset, joissa on koko pitäjä ja massaa kasassa.

Jousimiesmäinen Kuu on Hullun Kuun mielestä ihanan pääkkö. Se on hauska, seurallinen ja rento – parhaimmillaan. Aika monia seikkaileva kaahotus ärsyttää. Nyt ei mitenkään, yhtään, käännytä hiljaisesti alitajuntaan vaan ollaan todellakin esillä rohkeasti. Reippaalla asenteella voidaan saavuttaa paljon (ja siihenhän aina jousimies pyrkii). Täysikuumainen vastavuoroisuus ei kenties kuulu jousimiehen Kuun vahvuuksiin. Se mieluummin julistaa ja tietää itse kuin kuuntelisi neuvoja ja palautetta. Saattaa olla oppimisläksyn paikka, jotta tällaisessa ajan hengessä ei jäätäisi yksin näkemyksinemme.

Tämä kuunkierto on sellainen, missä muutos tarttuu matkan varrelta mukaan. Härästä saatettiin lähteä matkaan itsetietoisena (ihan positiivisessa mielessä), mutta juttu vaihtuu ja muuttuu ajan kulkiessa eteenpäin. Mieli muuttuu, maailma muuttuu, ja jos ei nyt liiaksi pidetä kiinni siitä mitä oikeastaan piti saada aikaan, voidaan heittäytymällä vastata muutostarpeisiin.

Yksi jousimiehen täydenkuun haastepuolia on liian suuren palan haukkaaminen. Levittäydytään nyt jo ihan liian laajalle. Isolla sudilla maalaaminen tuottaa tosiaan aika rouheata jälkeä. Suurpiirteisesti sinnepäin, ja jos on kivaa, se voi antaa paljon anteeksi. Taivas ei aina ojenna näin ratkiriemukkaita hetkiä, lienee tarkoitus että välillä otetaan rennommin, ei niuhoteta pikkuasioista, kunhan isoissa kysymyksissä pysyttäisi mission takana.

fm_sg15Muuttuvassa ja kaksittaisessa täydenkuun merkissä kun nyt ollaan, pitää näyttää ainakin kaksi puolta. Todennäköisesti jousimies Kuu liioittelee tässä useammaksi, tuskin malttaa tyytyä kahteen. Yleensä moninaisuus hämmentää vastaanottajia, mutta kaksos-Auringon haasteeseen tällainen showmestari Kuu vastaa hienosti. Ei takuulla ehditä kyllästyä.

Edellisessä bloggauksessa Hullu Kuu tiedusteli vaa’an hengessä näkyvää täydellisyydentavoittelua. Kertokaapa nyt, oliko sitä, missä asioissa se näkyi, vai lakaistiinko Kuun kreisivaihe siististi maton alle? Kuka huomasi pingottavansa? Seuraavaksi kannattaa tunnustella kuinka isosti täyttyy nyt jouskarissa mitta, meneekö kenelläkään kertakaikkiaan ööveriksi. Raportoidaan sitten kun taas pitää jakaa, siemenkuussa lauantaina.

Hullu Kuu turvautuu viisaampiin maalailijoihin ja lainaa mielellään oikeilta runoilijoilta ajanhenkeen sopivaa tekstiä. Arvaatte varmaan miten tällaisen jouskarin täydenkuun kanssa kävi? Olisi ollut monta velmua ja hauskaa pätkää tarjolla. Liikaa. (Kauriissa ei sitten tahdo löytää tarjolle mitään).

pahan olon tullessa
       kiipeä vuorelle näe
  kaupungit kukkulat ja kaukaiset laaksot sitten
     laske luikuria vuorelta alas ja
                             männyt viistävät ohi

2 ajatusta artikkelista “Enempi parempi

 1. Sanna

  ”Mitä, jos toivoa saan, ihan mitä vaan…”. Elokuvasta Peter Pan. Luin juuri J.M. Barrien Peter Pan Kensingtonin puistossa ja kirja vastasi hyvin täydenkuun tunnelmia. Lentämiseen tarvitaan toivomus sekä uskoa,älyä ja hieman keijupölyä. Hyvin jouskarimaista minusta. Saas nähdä pääsisikö tässä lentoon vai jäänkö vielä ikkunan taa empimään, vaikka toista mahdollisuutta ei tule. Sen Peterkin oppi.

  Vastaa
  1. hullunkuunaika Kirjoittaja

   Jousimies ei paljoa punnitse vaan ottaa riskin. Veikkaan lentoon lähtöä, sillä ulottuvuuksia ja elämyksiä halutaan. Se on sitten kokonaan toinen juttu, kuinka mikin kuunvaihe henkilökohtaisesti soveltuu. Jos on painavaa Saturnusta, lentoonlähtö on satunnaisesta keijupölystäkin huolimatta melko epätavallista. Jossakin toisessa kuunvaiheessa voi tarjoutua enemmän omaan tyyliin soveltuva hetki mennä rakentavasti, suunnitellusti eteenpäin.

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s