Testing

cresc_aqua_14Sirppikuunvaihe juoksee jo, eilisestä aamupäivästä lähtien, kun Kuu etääntyi sopivan matkan verran kauriin Auringosta vesimieheen. Kuu ei pysäytä tunnelmiaan vaikka lomailijoilla aika saattaisi tuntua pysähtyneeltä. Sirppikuun leima on kyllä kiinteä, härkäinen, mutta perustaltaan paljon konkreettisempi kuin millaisen nyt alkanut sirppi vesimiehessä meille antaa. Vesimiehen käytännöllisyys on kokeellisuutta ja testaamista, ei ollenkaan perustoja rakentavaa ja juurruttavaa. Nyt kun oma mieli tulisi selkiinnyttää, vesimies houkuttaa kyseenalaistamaan.

Hullu Kuu pohtii mielellään näitä toisaalta-asetelmia. Kun taivaan ajassa Saturnus juuri siirtyi, edes ”hetkeksi” jousimieheen, on sirppikuuta hallitsevan planeetankin asema jonkinlaisessa testivaiheessa. Saturnuksen rakennusaineet ovat väljempiä ja rennompia kuin aikoihin. Tämä voisi olla hyväksi kuluvan kierron ideoiden kehitykselle. Vesimiehen merkissä on toki kiinteyttä, mutta ilman elementtiä on vaikea pitää tiukkarajaisena, muottiin rajattuna. Rajat ovat abstraktio, ja nyt aika taitaa kehottaa kokeilemaan rajojen pitävyyttä ja tutkimaan, mitä toisella puolella on. Kauriin aloituksesta saatua vankkaa ideaa ei voida pitää vielä valmiina, vaikka kuinka mestarillinen se olisikin, koska kehitykselle on annettava tilaa. Sitä ilmeisesti vesimiehen sirppikuu haluaa meille opettaa.

cresc_aq14Jotenkin hauskalta tuntuu sirpin ajan veto vielä taaksepäin, ja sitä Hullu Kuukin tekee parhaillaan käytännössä. Kuu siirtyi jo kalojen merkkiin, mutta aikaa katsotaan vaiheen alkuhetkestä, jolloin oltiin vielä vesimiehessä. Tälläkin hetkellä ollaan siis jo toisenlaisuudessa, vaikka mietinnän alla on mennyt. Mielestäni ajan virtaaminen eteenpäin on hienoin lääke paikalleen tai menneeseen jymähtämiselle. Kun sen oikein luita ja ytimiä myöden tajuaa, on niin upean ja ihanan turhaa koettaa pitää kiinni yhtään mistään. Tämä hetki opettaa, kun luetaan ne testitulokset, ja tulevaisuuden uusi tämä-hetki osataan ottaa tietoisemmin, paremmin, kokonaisemmin vastaan.

Jos tuntuu hullulta, niin varmaan pitääkin. Houston, Houston, we have a problem…

Putous on suurin
tuntemani tasapaino
olla ja virrata
  mennä tyynesti
        yli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s