Kierien

hfvir14Kuu tuli neitsyessä kulmaan Auringolle ja alkaa tästä laskeutua kohti vanhankuun aikaa, kohti pimeyttä ja alitajuntaamme. Muuttuvamerkkinen Kuu usein yllättää, ja niin ainakin kävi täällä, etteivät tämän viikonlopun suunnitelmat pitäneet paikkaansa. Ja nyt varistellaan tuhkaa päälle, kieriskellään riittämättömyydentunnoissa, syyllisyydessä, huonossa omassatunnossa. Saatoin joskus aiemmin kierron kuluessa ennustella, että kyllä tämä neitsyen puolenkuun kohta maksattaa takaisin. Suutarinlapsen kengät on ainakin nyt hukassa.

Aika vaatii päteviä ratkaisuja ja melko asiallista suhtautumista. On tässä humputettukin. Neitsythenkisessä ajanlaadussa tavataan ottaa jokin yksityiskohta työn alle, mutta isompi kokonaisuus saattaa jäädä huomaamatta. Jousimiehen Auringon alla kun vielä hetki ollaan, toivotaan että tuuria riittää, jotta onnistutaan nappaamaan se kaikkein tärkein pikkujuttu esiin (tuskin vaan, Hullu Kuu kieriskelee edelleen).

Mukava puoli tässä kierrossa on se, että kun tämä puolenkuun moraalisen pohdinnan kohta jättää meille tuumaushetken (se Kuunsolmujen pysähdys ja käännös nurinperiseen suuntaan aina näissä neliöissä), niin nyt ei tarvitse vatvoa asioita päivätolkulla. Kuu ylittää Kuun yläsolmun vaa’assa jo tiistaina iltapäivällä, ja tämä ylitys palauttaa solmut oikeinpäin. Alkuviikko vielä himmaillaan ja punnitaan, ja sitten kai päästään entistä analyyttisemmin kiinni oman mielen järjestelyihin.

Kun tässä ollaan podettu huonoa omaatuntoa suurinpiirtein kaikesta, mennään nyt kaiken ytimeen. Kun taivaalla iso ruuvi taas vääntyy kireälle, ei Hullun Kuun ammatillisempi, ”pätevämpi” minä taida ehtiä tästä raportoida. Kuun seuraajat saavat vain kuulla, että ajan kaikkein isoin ratas sakkaa, se Uranuksen ja Pluton pitkä kulma on tarkka taas. Tässä riittänee monelle kieriskeltävää vielä pitkäksi aikaa.

Ratkaisuja ei ole.
Totuuksia on monta.
Uho syntyy silloin
kun siihen ei ole varaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s