Sähikäinen

gib_ar14

Hosulikuu, tämä eilen alkanut hullunkuunvaihe oinaan merkistä lähtien, ja on tästä olemassa vanhan kansan sanontakin, missä puhutaan juoksemisesta. Ehkä joku keksii. Pingottava kasvukuu on oinaassa ihan vaarallinen, koska energiaa tuntuu kasautuvan liikaa. Ei varmasti pahaa tarkoittavaa, mutta sellaista Ohoh! ja Hupsista -aikaa.

Hullunkuunajassa on neitsythenkisyyttä, vaikka sen pohjimmainen luonne kai pitää silti mieltää leijonamaiseksi. Oinaassa ajassa puuttuu kuitenkin kaikki varovaisuus. Ruuvia ei kierretä hiljakseen vaan rusautetaan voimalla ja kerralla nurinniskoin kierteiltään. Rymistellään, tempaistaan. Valmista tuskin saadaan aikaan, sillä se ei oikein sovi oinaan teemaan. Hullunkuunajan pitäisi olla valmisteluvaihe, missä viimeistellään ja huolitellaan, mutta eihän oinaassa tällaiseen riitä kärsivällisyys sitten millään. Taitaa olla suurempi kiusaus jättää kokonaan kesken. Näihin ehkä voidaan nöyrtyen palata myöhemmin, mutta tässä ajan vauhkoudessa ei varmasti myönnetä, että mikään olisi mennyt vikaan, ei vaikka olisi pää kainalossa.

gibb_ari_14Tällä kierrolla hullunkuunvaiheeseen tultiin mukavien tähtien alla, sillä Kuu nappasi ohimennen turvakseen hyvät kulmat taivaan parhailta Jupiterilta (joka on nyt vahva) ja Venukselta (jonka taas näemme taivaalla). Jos onnea on mukana, voi intohimokin leimahtaa. On kiusaus ajatella, että tämä kaikki leiskunta voisi tuntua mukavalta (Hullu Kuu onkin tässä viime päivinä useasti todennut, että kun nukkuu riittävän vähän ja on yliväsynyt, kaikki alkaa vaan naurattaa).

Jos koskaan on ajan hengessä pimahtamisen vaara, niin tällaisessa oinaan hullunkuunvaiheessa. Mutta nämä ovat toivottavasti pelkkiä sähikäisiä, leimahtavia tulitikkuja. Ei tällainen Kuun hulluus ole syvää, todellista, lopullista. Pelkkä hetken hepuli, väärässä tilanteessa kiekaistu hekotus. Roiskaisu mistä toivottavasti kukaan ei kanna pitkään kaunaa.

Me olimme veitsen terällä.
Me olimme koko ajan.
Pieni liikahdus ja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s