Toivonkuu

nm_saggo14Pakko myöntää, että viimeöinen skorpionin Mustan Kuun yö vei siinä määrin mehut, etten meinaa jaksaa evääni liikauttaa (koska kartalla on paljon kalaa), ja jousimiehen innostuneesta Jihaasta on vieno pihahdus vain jäljellä. Toivottavasti olo reipastuu, kun todenteolla päästään kulkemaan tätä jousimiehen riemukasta sykliä.

Uudenkuun aika alkoi aivan jousimiehen merkin alusta, nolla-asteelta. Tämä on riskaabelia aluetta merkin näin alussa, sillä ollaan vielä untuvikkoja ja silmät ummessa, ei voida tietää mitä on tulossa. Uusi on rävähtänyt juuri päälle, mutta sen luonteesta ei tiedetä vielä mitään. Aina voidaan koettaa peilata aikaisempiin jousimiehessä syntyneisiin Uusiin Kuihin, mutta ei se koskaan ole ihan yksi yhteen samaa, koska aikatekijä on muuttunut.

Onko tästä syklistä tosiaan tulossa riemukas? Tärkeimmät muutosetapit koetaan muuttuvissa merkeissä, ja toivottavasti ajan henki antaa näin meille eväitä selvitä helpolla väistämättömistä tunnelmiin sopeutumisista. Kasvupuolella ”väli-ilmansuunnat” täyttyvät johtavan laadun merkeissä, mikä saattaa kieliä vahvasta kasvuajasta. Sellaista saisi tulla esimerkiksi taloudessa. Laskupuolella tyynnytään vastaavissa kohdissa kiinteissä merkeissä, mikä sekin tuntuu miellyttävältä tahdilta. Ehkä sykli ei tosiaan ole hullumpi. Tosin tässä blogissa kaivamalla kaivetaan ne hulluudet esiin, jos sellaisesta näyttäisi olevan lupausta.

nm_sag14Uudenkuun ajassa luodaan visioita, ja siinähän jousimies on mestari. Viime vuonna koetettiin kaivaa esille totuutta Kuun olemuksesta, tyydyttäisiinköhän tänä vuonna näkemykseen Kuun merkityksestä ajassa. Jousimiesmäiset alut ovat innokkaita, eivät erityisen hienotunteisia, ja suuntaavat kauas horisonttiin. Kun ollaan intoa piukassa, tahtoo usein jäädä yksityiskohdat käymättä läpi (ja se saadaan sitten todeta kun laskeva puolikuu tulee neitsyessä!). Tässä ajan vimmassa voi myös unohtua jousimiehen viisaus ja luottavaisuus. Ehkä kyse on onnekkuudestakin, että riskillä valitaan se oikea naru ja voitetaan. Ajan luonne on sellainen, että saadun idean kanssa rymistellään eteenpäin, ja jos ei onnistu niin ei siihen jäädä piehtaroimaan. Ilmeisesti vasta kauriin kierroksella ollaan aikuisten oikeesti tosissaan.

Tuo viisauden pieni itu ei nyt hellitä ajatuksistani. Taidan heittää nuoleni sen suuntaan. Ollaan toiveikkaita kuin olisi pelkkiä torstaita tämä kuunkierto.

Mennyt, tuleva,
molemmilla puolilla
on äkkisyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s