Fantastista

fullmoon_virgoKuuta ajatellessa pidetään täyttäkuuta huippuhetkenä. Onhan se komea ja ihmeellinen näky, etenkin silloin kun Kuu tuntuu olevan lähellä Maata. Kuulla on kuitenkin tarjottavana muunkinlaisia näkymiä, ja teknisesti ottaen täysikuu on vain yksi kierron vaihe. Täysikuu on näkyvyydessään Kuun kulminaatio, mutta kierto ei pääty tähän, ei tämä ole Grande Finale.

Nyt Kuu täyttyy neitsyen merkissä, eikä se ole kierrossaan Maata lähellä, joten kaiken-laiselta vaikutukseltaan tämä täysikuu saattaa olla astetta vaimeampi. Ehkä tämä toimii nyt eniten suhteessa jokaisen omaan karttaan.

Täydessäkuussa kohdataan vaatimus astua esille, esittäytyä ja kohdata toiset. Miten Kuu täyttää nämä vaateet neitsyessä? Tämänkertainen täydenkuun merkki on taustan ja avustamisen symboli. Eläinradan merkkien luonne vaihtuu usein ratkaisevasti todella erilaiseksi merkistä toiseen mentäessä, ja mielestäni siirtymä leijonasta neitsyeen on yksi isoimpia tunnelman muutoksia. Kohdevalosta taustalle, loistosta sivuun, juhlasta arkeen. Näyttää päivänselvältä (eli Auringon vinkkelistä katsottuna?) että neitsyessä Kuu ei ole luontevimmillaan täytenä.

nervousNeitsyessä Kuu on yksityiskohdista huolehtiva sihteeri, ei huomion keräävä johtaja. Kuu voi kaihtaa suuren huomion keskipisteeksi astumista. Ammatillisissa yhteyksissä tämä sujuu kaikkein parhaiten, mutta jos pitäisi esittää, ilmaista, heittäytyä tulkitsemaan, Kuun valtaa ramppikuume. On aivan kuin aikaisemmasta hullunkuun-vaiheesta olisi jäänyt hermostuneisuus päälle. On vaikea heittäytyä juhlintaan jos pienet detaljit huolestuttavat.

Nyt Kuun rasitteena on tuen puute. Astrologisesti sen hallitsijan Merkuriuksen antama tuki tylyä kuin atk-tuen analyysi tietoteknisestä viasta, että vika on aina tuolin ja näppiksen välissä. Kierron lähtökohta oli utopistinen, kaloissa taivaanrantaan maalattu, ja Kuu joutuu pingottamaan kireälle jos koettaa saavuttaa pari viikkoa sitten luodut ideat. Kuun hengen turmiona on pyrkimys täydellisyyteen, ja täyttä vaihekin vaatii. Kun lähtökohta on epärealistinen, ei tulos voi olla olla kuin hermokimppu.

fmoon_virgo_narrowPaitsi, neitsyen merkki yllättää pätevyydellään ihan joka kerta. Koska se on vaatimaton, sen osaaminen sivuutetaan liian usein vähätellen. Kokemukseni mukaan neitsyt osaa ja tietää. Kun liikkeelle lähdettiin satumaasta, fantasia pidetään mukana, mutta täysikuu antaa puitteet saada unelmat toimiviksi, rullaaviksi, käytännöllisiksi. Mitä enemmän nyt tiedetään ja tiedostetaan, sitä enemmän saadaan jakoon seuraavassa siemenkuun ajassa.

Kuu kirkas, miksi
loistat niin että minun
on pakko muistaa
kaikki minkä koetan
unohtaa jos suinkin voin

Jätä kommentti