Viisas suojelus

oldmoon_sagKierto alkaa käydä vähiin. Ollaan vanhan Kuun ajassa, ja se saavutettiin jousimiehen reippaassa ja rohkeassa merkissä. Tällainen Kuu on kaikkein optimistisin, eikä nyt olekaan kyse mistään tuskatiloista ja pohjattomista kaivoista, vaan siitä itsestään viisaudesta, jonka saavutamme laajan ja kauaskantoisen näkemyksen tuloksena.

Kunpa ei oltaisi liiankin tyytyväisiä itseemme ja sorruttaisi ylemmyyteen. Vanha Kuu edellyttää kuitenkin nöyryyttä ja rehellisyyttä nähdä sielu vikoineen, puutteineen, kaikkineen. Ettei vain oikaistaisi rytisemällä kuten jousimiehen teemaan kuuluu.

Vanha Kuu on hiljaisuutta, itsetutkiskelua, rauhaa jotta tieto imeytyy ja tekee tehtävänsä minkään häiritsemättä. Jousimiehen Kuun aika ei tähän oikein täydellisesti sovellu, mutta voihan aina koettaa luottaa hyvään onneen ja olettaa, että tiedon teeman natsaaminen auttaisi. Muuttuva merkki näillä kohdin Kuun kulkua tuntuu kuitenkin mukavalta, sillä vanhan Kuun ajassa aletaan jo vähitellen suunnata katsetta, etanan tuntosarvia, tulevan kierroksen suuntaan.

Vaikka me emme enää saa näihin vanhankuun aikoihin Kuuta ylittämään Hekate asteroidia, tuota Mustan Kuun jumalatarta joka opastaa tienhaarassa, ratkaisuissa, valitsemaan oikean polun, on nyt Hekaten suhteen tapahtunut jotakin mielestäni tähän aikaan erittäin hyvin sopivaa. Hekate on siirtynyt skorpionin merkkiin, mihin se asettuu kertakaikkiaan täydellisesti, suorastaan viisaasti. Skorpparista Hekate pääsee ohjaamaan sielua, ja tämä meidän hyväuskoinen hölmö jouskarikuumme voi porhaltaa onneensa luottaen.

snailViimeinen jakso ennen uutta kierrosta on intensiivinen ja saattaa vaatia ponnistusta. Kuu liikkuu sinne, missä juuri nyt eniten räiskyy ja rätisee taivaalla, Venuksen ja Pluton yhtymään, vastapäätä Jupiteria. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä on tulisimmat paikat Kuun mustuuden valaistessa rankat teemat musta-sukkaisuudesta puhdistautumiseen. Ja miten musta Kuu voi mitään valaista? Saa tulla hulluksi sitä miettiessä – okei paljastan Kuun mekanismin. Vaikka Kuu näyttää meille vain tuskin havaittavan ohuen sirppinsä, se kulkee kierrossaan lähimpänä Maata ja siksi sen vetovoima on nyt kaikkein voimakkainta. Nyt Kuu on sellainen kuin sen aina pitäisikin olla, alitajuinen ja tiedostamaton ja siksi arvaamattomia muutoksia aikaansaava.

Myös meidän maailmamme
katsoo alas jotakuta
joka sitä rukoilee
tähteä lupauksen iltataivaalla
vihertävää levyä
vieraitten kääntöpiirien kentässä
näkyvää toisille silmille
tykkivälle sydämelle avaruuskivettymän reunalla

Katsooko hän kysyvin suurin linssein
Asteroidien suojatti
tai punaisen Marsin ritari
ja rukoilee nöyrästi maalta – meidän maaltamme-
jumalattaren suojelusta
piirtää elektronisen rippikäyrän
rakastetulle olennolle
vai tutkii tietäjäerakkona öisiä merkkejä

Tähti on ennustanut
maan laatta ennustanut meille
talvisia kohtaloita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s