Hullujuuri

blackmoonMites se Mustan Kuun yön määrittely oikeastaan menee? Jos se on ennen Uutta Kuuta oleva kokonainen yö, se ehti jo mennä sähkökatkoksen luomassa selviytymistaistelussa, mutta jos Mustan Kuun aikaa voi olla kaikki se aika, jolloin Aurinko on horisontin alapuolella ennen Uuden Kuun syntymistä, sellaista saadaan tänään vielä vähän lisää. Tunnelmiltaan viime yö vastaa täysin Mustan Kuun yötä kun Kuu kulki skorpionin merkin mustaa loppua, vaan voihan tulevakin iltayö vielä tarjota uusia taistoja.

Aurinko painuu mailleen horisonttiin näin pimeänä vuodenaikana jo iltapäivällä vähän kolmen jälkeen, joten siitä se lähtee; tulevana yönä kuitenkin jo valoisammissa merkeissä Kuun siirryttyä jousimieheen.

Vanhan Kuun aika on sisäistämisen ja sisäänpäin katsomisen aikaa, ja Mustan Kuun yössä tämä kärjistyy. On kuluvan kierron peijaisten aikaa, sykli peitellään multiin, joko tyytyväisenä suorituksesta tai itketään ja lopetetaan. Kuten vastaavassa kasvukuun ajassakin, mieli saattaa olla suunnattu jo etäämmälle, ja niin voisi ainakin tänään jousimies-Kuun ajassa kuvitella käyvän. Lopettamisella tehdään tilaa tulevalle, ja aletaan valmistella kohta syntyvää Uutta Kuuta.

Uusi Kuu ei koskaan synny tyhjästä, vaan sillä on omat riippansa menneessä. Tulevan Kuun riippa on edellinen pimennyksestä lähtenyt kierto, ja varsinkin nyt Mustan Kuun aikaan luodaan juuria syntyvälle ajalle. Hullujuuria!

spiralJos joku ei hulluutta tavoittanut viime yönä, on onnellinen. Syvässä pimeydessä ainakin minä sain oivalluksen siitä, miksi tämä Hullunkuunajan blogi syntyi. Se on minun tapani käsitellä Neptunusta. Hulluus on vain yksi Neptunuksen teemoista – ehkä ei tarvitse itse tulla hulluksi, jos siitä kirjoittaa. Myös muita hulluja ideoita tulevaisuuden suhteen syntyi viime yönä, mutta voi olla vaan hyväksi jos levoton uni pyyhki niitä pois mielestä. Olen epäillyt, josko vähävaloisen (sehän ON hullu, se) Kuun aika olisikin tietoisuuden dominoinnin aikaa, Kuun ollessa vähäisimmillään ja Auringon suhteessa siihen kirkkaimmillaan. Nyt tuntui siltä, mutta varaan oikeuden muuttaa mieltäni.

Tomu on ryömimistä,
taivas lentämistä varten –
siksi, oi sielu, jos siipesi ovat täysimittaiset,
kohoa kohti Aurinkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s